Fathers-Rights-Dad-and-Son-Smiling

Η σχέση του πατέρα με τον γιο του είναι μοναδική. Σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας η επιρροή του πατέρα προς τον γιο έχει τη δύναμη πραγματικά να πλάσει και να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Αν έπρεπε, όμως, να συγκεντρώσουμε όλες τις αξίες και τις συμβουλές που ένας πατέρας οφείλει να μεταλαμπαδεύσει στον γιο του, ως πολύτιμα εφόδια για τη ζωή του, αυτές θα ήταν οι εξής:

Να αγαπάτε τη μητέρα του γιου σας

Ο γιος θα μάθει να αγαπάει με τον τρόπο που αγαπάει ο πατέρας του. Εκδηλώστε, λοιπόν, την αγάπη σας και όλα τα όμορφα συναισθήματα που τη συνοδεύουν. Αφιερώστε τον εαυτό σας στη γυναίκα σας. Αγαπάτε την με όλη σας την καρδιά και εκφράστε αυτή την αγάπη με κάθε τρόπο. Κάποια στιγμή, στο μέλλον, θα δείτε τον γιο σας να αγαπάει με τον ίδιο τρόπο τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τους ανθρώπους γύρω του.

Οδηγήστε μαζί του (με ασφάλεια!)

Κάθε παιδί θυμάται την πρώτη φορά που οδήγησε με τον πατέρα του. Μην του στερήσετε αυτή την ανάμνηση. Εκείνη την στιγμή, το παιδί θα αισθανθεί πως είναι ένας μικρός ήρωας... πως είναι ακριβώς σαν εσάς!

Μάθετέ του να διαλέγει σωστά

Στη ζωή ο γιος σας θα συναντήσει πολλούς δρόμους. Πρέπει να ξέρει ποιον να ακολουθήσει. Δείξτε του πώς να διαλέγει σωστά, ειδικά όσον αφορά στις γυναίκες! Διδάξτε τον να μην συμβιβάζεται ποτέ με τα εύκολα αλλά να ακολουθεί την καρδιά του, ακόμα κι αν αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος.

Πηγαίνετε μαζί του σε έναν αγώνα

Δεν υπάρχει καλύτερη ανάμνηση και μεγαλύτερο δέσιμο ανάμεσα σε έναν πατέρα και στον γιο του, από έναν αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Ο συνδυασμός σουβλάκι, ποδόσφαιρο και μπαμπάς με γιο είναι απλά... μαγικός!

Μην του μαθαίνετε να είναι πάντα σκληρός

Υπάρχει μια αντίληψη ότι τα αγόρια πρέπει πάντα να είναι σκληρά. Όταν το παιδί θα είναι μικρό, θα εκφράσει την αγάπη του με δύναμη και αθωότητα. Καθώς μεγαλώνει, θα αρχίσει να κρύβει τα συναισθήματά του και να υποκρίνεται πως είναι σκληροτράχηλος... είναι άλλωστε στη φύση των αγοριών να εκδηλώνονται λιγότερο μεγαλώνοντας. Μάθετε στον γιο σας πως θέλει θάρρος για να δείχνεις την αγάπη σου.

Μιλήστε του για το σεξ

Το σεξ στην Κύπρο και Ελλάδα θεωρείται ακόμη θέμα-ταμπού σε κάποιες οικογένειες. Συζητήστε με τον γιο σας για το σεξ και αφήστε τον να ρωτήσει όλα όσα μπορεί να τον απασχολούν. Μην τον ενοχοποιείτε για επιλογές του με τις οποίες πιθανώς να μη συμφωνείτε και δείξτε του πως είστε κοντά του στη σεξουαλική του ωρίμανση.

Μοιραστείτε σημαντικά πράγματα μαζί του

Επικοινωνήστε με τον γιο σας. Μιλήστε. Ανοιχτείτε για όλα τα θέματα. Αφήστε τον να σας μιλήσει για κορίτσια, για φίλους, για το σχολείο. Ακούστε προσεχτικά. Κάντε του ερωτήσεις. Μοιραστείτε ελπίδες, όνειρα, ανησυχίες. Μεγαλώνοντας θα καταλάβετε πως ο νεαρός απέναντί σας δεν είναι απλά ο γιος σας, αλλά και ένας σημαντικός φίλος.

Μάθετέ του καλούς τρόπους

Ο κόσμος είναι πιο ωραίος όταν όλοι συμπεριφέρονται με καλούς τρόπους, με ευγένεια και με περισσότερα χαμόγελα. Δείξτε του την σημασία των καλών τρόπων και πώς μπορεί να τους υιοθετήσει στην ζωή του.

Δείξτε του πότε πρέπει να αποχωρεί-υποχωρεί

Ο γιος σας πρέπει να μάθει ότι δεν χρειάζεται να ρίχνει μπουνιές για να αποδεικνύει ότι έχει δίκιο. Και ότι μπορεί να μην έχει πάντα δίκιο -και αυτό δεν είναι κακό. Βεβαιωθείτε πως ξέρει πώς να απαιτεί σεβασμό και, το σημαντικότερο, να ξέρει πως τον αξίζει. Μάθετέ του πως, μερικές φορές, μπορεί να πει περισσότερα με την σιωπή.

Βοηθήστε τον να διαλέγει τις μάχες του

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζει ποιες είναι οι μάχες που πρέπει να δίνει, όπως για παράδειγμα για την οικογένειά του ή για την ομάδα του. Δεν χρειάζεται να ξοδεύει όλη του την ενέργεια σε άσκοπες "μάχες" για ανθρώπους ή για πράγματα που μπορεί να μην έχουν μεγάλη σημασία.

Επιτρέψτε του να είναι αστείος

Δείξτε του πως μερικές φορές έχει δικαίωμα να είναι αστείος, ακόμα και γελοίος! Μπορεί να χορεύει, να γελάει, να μιλάει περίεργα και αυτό δεν αντικρούει την σοβαρότητα του χαρακτήρα του.

Μοιραστείτε μαζί του τη μουσική σας

Μάθετέ του τη μουσική που ακούτε. Μεταδώστε του την αγάπη σας για αυτήν. Φτιάξτε μαζί ένα "συγκρότημα" με μουσικά όργανα-παιχνίδια και παίξτε μαζί κάποιο αγαπημένο σας τραγούδι. Κάντε τον να αγαπήσει την μουσική.

Αφήστε τον να κερδίσει

Μερικές φορές είναι καλό να γνωρίζει πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Όλα είναι πιθανά, ακόμα κι όταν δεν έχει τις αντικειμενικές ικανότητες για να τα πετύχει.

Διδάξτε του την αξία της οικογένειας

Μάθετέ του ότι η οικογένεια είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να πολεμάει πάντα, είναι εκείνο που οφείλει να υπερασπίζεται πάντα. Και ότι θα έχετε πάντα ο ένας τον άλλο για να στηρίζεστε.

Να είστε πατέρας (με ό,τι αυτό σημαίνει)

Το να είστε πατέρας είναι αμαφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ζωής σας. Ζήστε μαζί όλες τις χαρές της σχέσης σας με τον γιο σας και δώστε του να καταλάβει πως κανείς δεν θα τον αγαπήσει όπως εσείς.

Αφήστε τον να δοκιμάζει τα παπούτσια σας

Ακόμα κι αν είναι βρώμικα, ή αν μυρίζουν, θα θέλει να βάλει τα μικρά του ποδαράκια μέσα στα παπούτσια σας για να μοιάσει για λίγο σε εσάς. Έχει την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα του κάνουν.

Να τον κάνετε μπάνιο

Γιατί αυτό θα σας χαρίσει στιγμές χαράς και γιατί... δεν μπορεί να τα κάνει όλα η μαμά!

"Κάντε" πως έχετε όλες τις απαντήσεις

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τις σωστές απαντήσεις σε όλα αυτά που σας ρωτάει, υποκριθείτε πως ξέρετε ποια είναι η απάντηση. Θα του εμπνεύσετε εμπιστοσύνη (στη συνέχεια όμως ψάξτε για να βρείτε την σωστή!).

Να τον ακούτε με προσοχή

Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά πράγματα, εσείς να τον ακούτε σε αυτά που έχει να σας πει. Αλλιώς, όταν θα έρθουν τα μεγαλύτερα και τα πιο σημαντικά, δεν θα θέλει να τα μοιραστεί μαζί σας.

Συμβουλευτείτε τη μητέρα του

Θα έρθει σε εσάς για να σας ρωτήσει πράγματα που έχουν σχέση με κορίτσια και με την αγάπη. Ακόμα κι αν ξέρετε τι να πείτε, ρωτήστε την μητέρα του. Εκείνη μπορεί να γνωρίζει λίγο καλύτερα.

Μη νιώθετε άσχημα για τη μεγάλη κοιλίτσα σας

Όλα τα παιδιά θέλουν το πιο μαλακό μαξιλάρι στον κόσμο για να ξαπλώνουν και δεν υπάρχει καλύτερο από την κοιλιά του μπαμπά τους!

Να του δείχνετε την αγάπη σας, όπως την δείχνετε και στην κόρη σας

Δεν χρειάζονται μόνο τα κορίτσια αγκαλιές και φιλιά. Βρείτε τον τρόπο να είστε εξίσου στοργικός και τρυφερός απέναντι στον γιο σας.

Δώστε του μεγάλες αγκαλιές

Χαρίστε στο παιδί εκείνες τις αγκαλιές που είναι γεμάτες ζεστασιά και αγάπη, εκείνες τις αγκαλιές που μόνο ένας μπαμπάς ξέρει να δίνει στο παιδί του.

Δείξτε του πώς να είναι θαρραλέος

Μάθετε στον γιο σας με ποιον τρόπο να είναι δυνατός ανάμεσα στα αγόρια. Και, ταυτόχρονα, δείξτε του πως δεν πειράζει κάποιες στιγμές να κλαίει και να είναι ευαίσθητος.

Δείξτε του πώς να κάνει την ανάγκη του όρθιος

Θα τον κάνει να αισθανθεί πιο... άνδρας! Η μητέρα του δε μπορεί να του δείξει κάτι τέτοιο, οπότε το "μάθημα" αυτό εξαρτάται από εσάς.

Να είστε καλό πρότυπο

Όλοι οι πατεράδες θα πρέπει να ξέρουν πως οι γιοι ακολουθούν τις πράξεις τους και όχι τόσο τις συμβουλές τους. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν και οι μεγάλοι. Γι' αυτό να είστε ένα καλό παράδειγμα.

Παίξτε μαζί του

Τα παιδιά αγαπούν να βλέπουν τη δύναμη του πατέρα τους. Κρατήστε τον στα χέρια σας και πετάξτε τον στον αέρα. Όταν τον πιάσετε θα ξέρει πως θα είστε πάντα εκεί, ό,τι κι αν συμβεί.

Να είστε ο ήρωάς του

Για εκείνον είστε ούτως ή άλλως ένας ήρωας. Στα μάτια του έχετε την δύναμη του Μπάτμαν, την ταχύτητα του Σπάιντερμαν και το μυαλό του IronMan. Μην τον απογοητεύσετε!

father-and-son

 

Πηγή: mama365.gr

Facebook

Γιατί να διαλέξω rear…

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πόσους...

Διαβάστε

Οι νέες οδηγίες της…

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία αναθεώρησε...

Διαβάστε

Έκλαιγα όλη νύχτα και…

Μαμάααα… έλα, φοβάμαι, θέλω την...

Διαβάστε

Η επιθετική συμπεριφορά στα…

Ο Φρόιντ θεωρούσε ότι όλοι...

Διαβάστε

Γιατί το μωρό κλαίει…

Συμβαίνει 9 φορές στις 10...

Διαβάστε

Τα παιδιά φέρονται 800%…

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι...

Διαβάστε

Καλοί και κακοί…

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους...

Διαβάστε

Πώς να αποκτήσετε…

 Από τις αγκαλιές της «καλημέρας»...

Διαβάστε

Η πιο όμορφη απάντηση…

To συζητούσαμε πέρυσι με τις...

Διαβάστε

Αγαπητέ πατέρα που δεν…

Μερικές φορές αναρωτιέμαι…ξέρετε τι κάνετε;...

Διαβάστε

Ορμόνη κάνει τα αυτιστικά…

Η ορμόνη ωκυτοκίνη στα ρινικά...

Διαβάστε

Πώς καταφέρνουν οι γονείς…

Μερικά πράγματα που μπορούμε να...

Διαβάστε

Αποβολή: Η μπλούζα γράφει…

Η πόρτα ανοίγει και κλείνει. Όταν...

Διαβάστε

Οι 8 πιο αλλεργιογόνες…

Τροφικές αλλεργίες παρουσιάζει το 5,1%...

Διαβάστε

Baby led weaning ενάντια…

Ο τρόπος που ξεκινάει η...

Διαβάστε

Παιδί: Πότε είναι η…

Πότε είναι «σωστό» να ξεκινήσουν...

Διαβάστε

Πώς να διαλέξετε το…

Ποιό είναι το ιδανικό παπουτσάκι...

Διαβάστε

Κατευθυντήριες γραμμές για την…

Η εισαγωγή στερεών τροφών αφήνοντας...

Διαβάστε

Ματθαίος Γιωσαφάτ: Πόσο σημαντικός…

Πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα...

Διαβάστε

Οι βασικές πρώτες βοήθειες…

Ευχόμαστε να μην σας χρειαστούν...

Διαβάστε

Είναι ασφαλές το παιδί…

Τα παιχνίδια στη θάλασσα «τρέφουν»...

Διαβάστε

Προστασία των παιδιών από…

Ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα απαραίτητος...

Διαβάστε

5 λόγοι για τους…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους...

Διαβάστε

Πρόωρα μωρά: Σκεφτείτε προτού…

Πριν κανένα μήνα, επισκεφτήκαμε τον...

Διαβάστε

Άλογα θεραπευτές παιδιών στην…

Μια εναλλακτική στήριξη στα παιδιά...

Διαβάστε

Ο μικρός τυμπανιστής! Μήπως…

Κάθε παιδί είναι σίγουρο ότι...

Διαβάστε

Πειθαρχία: Τα συνηθέστερα λάθη…

Λίγα πράγματα μπορούν να βγάλουν...

Διαβάστε

Δείτε τι λέει μία…

Κακομαθημένα παιδιά, ένας τρομοκρατημένος σύζυγος...

Διαβάστε

Δεν πάει ο νους…

Τραυματική ήταν η εμπειρία του...

Διαβάστε

20 φράσεις που ανεβάζουν…

Πολλοί είναι οι γονείς που...

Διαβάστε

«Όπως μέσα στη μήτρα!»…

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς κατάφερε να...

Διαβάστε

Να είσαι μαμά σημαίνει...

Θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες...

Διαβάστε

Οδηγός επιβίωσης για τους…

Έφτασε η μεγάλη στιγμή! Η...

Διαβάστε

Η ασυνεπής φροντίδα του…

«Μητέρες, αφήστε τα smartphones σας...

Διαβάστε

Σηκώστε το παιδί σας…

Το παιδί σας σπαταλά...

Διαβάστε

Τα 10 βασικά…

Περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά, είναι...

Διαβάστε

34 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας…

Μερικά online βιβλία για τους μικρούς...

Διαβάστε

Προστατεύστε τα παιδιά σας…

Ο χειμώνας έχει έρθει για...

Διαβάστε

Πώς να γίνει η…

Όλα τα κορίτσια είναι μικρές...

Διαβάστε

To συγκλονιστικό βίντεο της…

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν...

Διαβάστε

Παιδικές ασθένειες: Τι πρέπει…

Η λοίμωξη από παρβοϊό είναι...

Διαβάστε

Σχολικός εκφοβισμός: Τα σημάδια…

Ο σχολικός εκφοβισμός, ή αλλιώς...

Διαβάστε

Η τραγική ιστορία ενός…

Η φωτογράφος Amber Fife συνηθίζει...

Διαβάστε

10 τραγούδια που θα…

Η πικρή αλήθεια είναι ότι...

Διαβάστε

10 τεχνικές για εμπέδωση…

Η μελέτη κάποιες φορές μπορεί...

Διαβάστε

Δείτε πώς έγινε ο…

Η «χειρότερη» μανούλα του κόσμου;...

Διαβάστε

Πού μπορεί να καταλήξουν…

Οι περισσότεροι γονείς λατρεύουν να...

Διαβάστε

Τα λάθη των σύγχρονων…

Η βρετανίδα νταντά, ειδικός στην...

Διαβάστε

7 συμπεριφορές γονέων που…

Όχι ότι μας ενδιαφέρει να...

Διαβάστε

Ένας σοβαρός λόγος να…

Οκ, είναι δύσκολο να είσαι...

Διαβάστε

Η μέθοδος της Janis…

Μπορεί να βελτιωθεί η συμπεριφορά...

Διαβάστε

Ποιες τροφές πρέπει να…

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται...

Διαβάστε

35 εξομολογήσεις γονέων που…

Είναι δύσκολο να είσαι γονιός.   Το...

Διαβάστε

Το άγχος των μαμάδων…

Μέχρι τώρα πιστεύαμε...

Διαβάστε

Οι μεγαλύτερες διαφορές αγοριών…

Χιλιάδες εμπειρικές θεωρίες...

Διαβάστε

Η ιστορία του μικρούλη…

Είναι δύσκολο για μια μητέρα...

Διαβάστε
  1. Καλωσήρθατε!
  2. Σχετικά
  3. Υπηρεσίες

kidsplaying.pngΚαλωσήρθατε!

Καλωσήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Κέντρου "Τα Πάντα για το Παιδί"©.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες, για όσον αφορά τα παιδιά. 

Προσφέρουμε ποικιλία εκπαιδευτικών υπηρεσιών, για παιδιά ηλικίας 0 μέχρι 17 ετών.
Επίσης, στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε άρθρα από διάφορους επαγγελματίες πάνω σε θέματα που αφορούν τους σημερινούς γονείς.

Εγγραφείτε τώρα στο μηνιαίο μας newsletter, με χρήσιμα άρθρα, εκπτωτικά κουπόνια, συμβουλές από επαγγελματιές και άλλα!
Όλ' αυτά, εντελώς δωρεάν!

Το "Τα πάντα για το παιδί"©, είναι ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο, (Εκπαιδευτικό Κέντρο Πληροφοριών και παροχής Υπηρεσιών), που σκοπό έχει να βοηθήσει γονείς, σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, σε σχέση με την εκπαίδευση, την υγεία του παιδιού, την δραστηριοποίηση του παιδιού και άλλα πολλά.

Κύριος στόχος μας είναι να προσφέρουμε χρήσιμες πληροφορίες σε όλους τους τομείς που μπορεί να αφορούν τη ζωή του παιδιού σας.

Περισσότερα

Προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα Υπηρεσιών, έτσι λοιπόν μη διστάσετε να περιηγηθείτε σε οποιοδήποτε από τους παρεχόμενους συνδέσμους!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, νιώστε άνετα να μας ρωτήσετε! Σας υποσχόμαστε πως θα ανταποκριθούμε άμεσα στις ερωτήσεις σας.

Περισσότερα

next
prev

Αρθρα

Artist_Blue_Bird.png       
Λάβετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα παιδιά από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες και ειδικούς μας.

Νεα & Προσφορες

1050C785.jpg                                                            Έχουμε πάντα κάτι νέο και συναρπαστικό για σας! Γι 'αυτό μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα και τις προσφορές μας.

Σεμιναρια & Διαλεξεις

kids.jpg                                                      
Μία επαγγελματική ματιά σε όλες τις ανησυχίες, την εκπαίδευση και την ψυχολογία των παιδιών, όλα μέσω των σεμιναρίων και βιωματικών μας εργαστηρίων.